dilluns, 29 d’abril del 2019

Excursió Masia d'en Cabanyes - Comunitat Mitjans

El passat divendres dia 12 d'abril la Comunitat de Mitjans vàrem anar a descobrir la Masia d'en Cabanyes, els seus espais, i com s'hi vivia, amb un joc constant d'observació, preguntes i respostes vàrem gaudir d'una visita guiada.

Vàrem aprendre que a la Masia d’en Cabanyes hi vivia una família important fa molts anys, aquesta família es va fer rica gràcies al comerç de vins i aiguardents. A la família els agradaven molt les arts i el col·leccionisme; eren escriptors, traductors, compositors, pintors, matemàtics, etc.
L'afició de Manuel de Cabanyes va ser: escriptor i en vam poder veure la ploma de poeta amb la què escrivia. També vam veure el piano, els llibres de negocis de la vinya i del vi d’en Josep Anton de Cabanyes. Les pintures de Joaquim de Cabanyes i Alexandre de Cabanyes, així com elements o objectes propis de la seva vida quotidiana. 
Amb la visita a la Masia d’en Cabanyes vàrem descobrir i poder imaginar-nos com era el dia a dia d’aquesta família fa més de dos-cents anys. Les habitacions amb llits majestuosos, els seus mobles de fusta amb gravats de  botim de raïm, la biblioteca i els llibres, i molts altres objectes.
 A més a més, totes i tots junts, vàrem poder passar un bon dia jugant al jardí i als boscos de la Masia d'en Cabanyes. 
Si voleu veure fotografies d'aquell dia cliqueu a l'enllaç: